Wittiest IAS exam and interview questions with the weirdest answers

The Civil Service Examination is a national competition in India and one of the most difficult exams to pass with several papers and interviews. People prepare for years before appearing for them, studying day by day.

Since passing these exams can make you eligible for opportunities in the senior civil service of the Government of India, these are certainly challenging on many levels.

In addition to your knowledge, your common sense, sensitivity and confidence are also tested, especially at the interview level. Here are some of the weirdest questions asked in exams and interviews to test your brain. See how many you can answer correctly:

Question 1. How can you drop a raw egg onto a concrete floor without breaking it?

Answer: Concrete floors are hard to break with a raw egg!

Question 2. Jamie looked at his reflection in the mirror in the 45th floor window. Driven by an irrational impulse, he jumped out the window on the other side. Still, Jamie did not encounter a single bruise. How is that possible if he didn’t land on a soft surface or use a parachute?

Answer: Jamie is actually a window cleaner. He got tired after cleaning the windows on the 45th floor, so he jumped inside the building.

Question 3. A murderer is sentenced to death. He must choose between three rooms. The first is full of raging fires, the second is full of assassins with loaded guns, and the third is full of lions that haven’t eaten in 3 years. Which room is the safest for him?

Answer: The third room is the safest because the lions would have already died from eating anything in the last 3 days. The first thought for many people would have been that these lions might have been hungrier than ever, but that answer would be wrong.

Question 4. The twins (Adarsh ​​and Anupam) were born in May but their birthday is in June. How is it possible ?

Answer: May is the name of the city in Queensland, Australia.

Question 5. The peacock is a bird that does not lay eggs. How do they get baby peacocks?

Answer: The peahen lays eggs, not the peacock.

Question 6. What is such a thing that dies after drinking water?

Answer: Thirst. period.

Question 7. How can a man go without sleep for 8 days?

Answer: Easy, man must sleep at NIGHT.

Question 8. What if a red stone was thrown into blue waters?

Answer: The red stone will drown. Using colors in questions only serves to distract your mind and confuse it further.

Question 9. Can you lift an elephant with one hand?

Answer: The answer is not so much that it is impossible to find a “one-handed elephant”.

Question 10. What can you never have in your breakfast?

Answer: You can never have lunch or dinner for breakfast. This question revolves around confusing you by making you think of foods.

Leave a Comment